Com esborrar de forma automàtica o manual les dades del compte de Google

Els productes de Google són increïbles. Tot i això, l’empresa registra gairebé tot el que hi ha sobre vosaltres, just a partir de les consultes de cerca, les destinacions de viatges, per comprar rebuts. Tot i que totes aquestes dades s’utilitzen generalment per proporcionar una millor experiència quan s’utilitzen determinades aplicacions de Gooogle (com ara Google News), tot el que pot arrossegar a qualsevol.







Però podeu triar a l’hora de deixar que Google mantingui les vostres dades al seu voltant o no. La vostra activitat a totes les aplicacions s’acumula en un munt de gegants al vostre compte de Google. I cal que decidiu com voleu esborrar les coses, automàticament o manualment.

També en Guiding Tech



Com suprimir completament les aplicacions connectades de Google Drive
Llegeix més




Eliminació de dades

Sempre que tingueu la sessió iniciada en un compte de Google, qualsevol activitat que realitzeu mitjançant els productes i serveis de Google està registrada en línia. Tanmateix, suprimir les dades locals associades a una aplicació (com ara suprimir la memòria cau del navegador a Chrome) no suprimireu les dades emmagatzemades el vostre compte de Google. En lloc d'això, cal esborrar-ho per separat.



Per sort, recentment Google va implementar la possibilitat de suprimir la majoria de les vostres dades automàticament. Consulteu com podeu configurar el vostre compte de Google per fer-ho i, a continuació, feu un seguiment amb els mitjans per eliminar les dades manualment.

Automàticament

La majoria de les vostres dades es registren a la secció Activitat web i aplicacions del vostre compte de Google, que inclou consultes realitzades mitjançant la cerca de Google, Mapes o Notícies, a activitats realitzades en aplicacions com ara Google Lens o Assistent. Podeu especificar el vostre compte de Google per esborrar aquestes dades automàticament. Tanmateix, això suposarà una experiència menys personalitzada quan s’utilitzin productes de Google en el futur.

Pas 1: Visiteu la secció Activitat web i aplicacions del vostre compte de Google.

Vegeu Activitat al web i en aplicacions

Pas 2: Feu clic al botó etiquetat Suprimeix automàticament.




Pas 3: Un quadre emergent mostrarà tres opcions diferents, amb la configuració predeterminada de Mantenir fins que no es suprimeixi manualment.

Seleccioneu l'opció Mantenir durant 18 mesos o Mantenir durant 3 mesos, la que elimina les dades anteriors a 18 mesos i 3 mesos, respectivament. Malauradament, no podeu configurar el vostre compte de Google per eliminar automàticament dades de menys de 3 mesos.




Pas 4: A la pantalla següent, feu clic a Confirma. Depenent de l’opció que hàgiu seleccionat, totes les dades anteriors a 18 mesos o 3 mesos s’eliminaran automàticament i es produiran contínuament d’aquí cap endavant.




Manualment

El fet de suprimir les dades de forma manual té els seus avantatges. Podeu suprimir fins i tot l’activitat més recent i també podeu filtrar tipus específics de dades en lloc de treure-ho tot de forma massiva. Això vol dir que encara podeu guardar dades enregistrades per determinades aplicacions o serveis si no voleu perdre-vos el factor de personalització íntegrament.

Quan es tracta de suprimir les dades manualment, podeu desplaçar-se per la pantalla Activitat web i d'aplicacions i suprimir les entrades de dades enregistrades de manera individual. Tanmateix, fer servir els controls de filtratge es tradueix en una experiència molt més ràpida i precisa.

Pas 1: Al tauler d'Activitat web i d'aplicacions del vostre compte de Google, feu clic a l'opció Filtre per data i producte, a la barra de cerca.




Pas 2: Utilitzeu els diversos controls de filtratge per determinar exactament quin tipus d'activitat voleu veure. Especifiqueu una durada de temps, seleccioneu una aplicació o un servei i, a continuació, feu clic a Aplica.




Pas 3: Veureu les dades filtrades immediatament. Podeu filtrar-lo afegint paraules clau específiques a la barra de cerca de la part superior de la pantalla.




O suprimiu les entrades de dades una per una, o bé simplement feu clic a la icona de tres punts que hi ha al costat de la barra de cerca i, a continuació, feu clic a Suprimeix resultats per eliminar totes les dades filtrades immediatament.

També en Guiding Tech
# privacitat
Feu clic aquí per veure la nostra pàgina d’articles de privadesa



Altres dades de Google

També hi ha altres formes de dades que no pertanyen al paraigua Activitat del web i de les aplicacions. Aquests inclouen l’activitat a YouTube, les dades d’ubicació quan s’utilitzen aplicacions de Google, dades de veu i d’àudio relacionades, etc. Malauradament, encara no hi ha mitjans per eliminar aquests tipus de dades automàticament fins ara. En el moment d’escriure, però, opcions d’eliminació automàtica de dades basades en ubicació s'està acabant, així que sigueu pendents.

Per accedir a les altres dades, feu clic a la icona de tres punts que hi ha al costat de la barra de cerca a la pantalla Activitat web i d'aplicacions i, a continuació, feu clic a Altres activitats de Google.




A la pantalla següent, feu clic a un control d'activitat. Igual que amb les vostres dades d'Activitat web i d'aplicacions, podeu suprimir els elements de manera individual o filtrar-los abans de fer-ho. Una excepció són les vostres dades d’ubicació, on només podeu suprimir-ho tot en la seva totalitat.




Consell: També podeu trobar diversos tipus de dades diverses que podeu suprimir, com ara comentaris de YouTube, els agrada o no us agrada, l'historial de Chrome, etc., fent un desplaçament més avall de la pantalla. Opcions a baixeu les dades del vostre compte de Google també està present.
També en Guiding Tech



Per què i com activar el mode millorat per a la privadesa a YouTube
Llegeix més




Preserveu la vostra privadesa

Els intents constants de Google de recopilar dades generen millors productes. Tot i això, no és una bona idea deixar que qualsevol empresa tingui accés a tanta informació personal. Per tant, aprofiteu al màxim els controls d’activitat del vostre compte de Google i rsquo; s preservar la vostra privadesa com i quan ho vegi adequat. Però sempre tingueu en compte que la supressió de les vostres dades redueix la comoditat i la personalització generals que aporten les aplicacions i serveis de Google a la taula.

Següent: Odieu els anuncis personalitzats de Google? Obteniu més informació sobre com podeu desactivar-les sense haver de suprimir les dades.